Nieuws

 

Kindgebonden budget = geen inkomen A 13 juli 2017

Op 7 juli is een uitspraak gedaan over kinder- en partneralimentatie. Kindgebonden budget wordt niet gezien als inkomen en is dus niet van invloed op de hoogte van de partneralimentatie.

Lees meer
Gelijkwaardige financiële kennis binnen het huwelijk door nieuwe wet nog belangrijker geworden! A 04 april 2017

In veel huwelijken is op de een of andere manier sprake van een taakverdeling; de een zet de vuilniszakken buiten en maait het gras, de ander doet de was en poetst de badkamer. Maar is dit altijd verstandig?

Lees meer
Waar doet ie het van? A 27 maart 2017

Het is een veel voorkomende discussie als het gaat om de vaststelling of wijziging van partner- of kinderalimentatie; de alimentatieplichtige stelt dat hij (of zij) niet voldoende draagkracht heeft voor het betalen van alimentatie terwijl de alimentatiegerechtigde verwijst naar de dure auto’s, merkkleding en luxe vakanties die kennelijk wel door de alimentatieplichtige kunnen worden betaald.

Lees meer
Heb je recht op een erfenis? Ben gewaarschuwd! A 09 maart 2017

Een nalatenschap kan een bron van ellende zijn in een periode van groot verdriet. Komende tijd breng ik een aantal aandachtspunten onder de aandacht brengen die aan de orde kunnen komen op het moment dat een erfenis openvalt. 

De meeste mensen zijn bekend met de opties die ze hebben op het moment dat ze erfgenaam worden. Deze zijn eenvoudig gezegd dat ze de nalatenschap zuiver kunnen aanvaarden, kunnen verwerpen of beneficiair kunnen aanvaarden. In dit artikel meer uitleg over de beneficiaire aanvaarding.

Lees meer
Kindgebonden budget van invloed op partneralimentatie? A 02 maart 2017

In 2015 was het ‘kindgebonden budget’ een veelbesproken onderwerp als het ging om de vaststelling van kinderalimentatie. Er bestond in dat jaar veel onduidelijkheid over de wijze waarop met het kindgebonden budget (inclusief de alleenstaande ouderkop) rekening moest worden gehouden. In oktober 2015 heeft de Hoge Raad geoordeeld dat het kindgebonden budget niet wordt meegenomen bij de vaststelling van de behoefte van een kind. 

Lees meer
Twijfels over scheiden? A 07 september 2016

Twijfels over scheiden?

Dag van de Scheiding op 9 september 2016

 

Vrijblijvende informatie over echtscheiding tijdens de Dag van de Scheiding op 9 september 2016!

Lees meer
Gratis inloopspreekuur A 01 september 2016

Gratis inloopspreekuur

Goorts + Coppens streeft ernaar om de drempel naar de advocatuur zo laag mogelijk te houden. Daarom houden wij vanaf 12 mei 2015 wekelijks op elke locatie een gratis inloopspreekuur.  

Vestiging Helmond, Schootense Dreef 31, 5708 HZ  Helmond
Woensdag van 16.30 uur tot 17.30 uur

Vestiging Deurne, Heuvelstraat 14, 5751 HN  Deurne
Dinsdag van 16.30 uur tot 17.30 uur
Donderdag van 16.30 uur tot 17.30 uur

Lees meer
Alimentatie voor jongmeerderjarige kinderen A 19 april 2016

Alimentatie voor jongmeerderjarige kinderen

18 jaar! Het bereiken van deze leeftijd is een bijzonder moment, voor zowel het kind als voor de betrokken ouder. Vanaf dat moment is je kind namelijk volgens de wet volwassen.

Lees meer
Mag ik mijn kleinkinderen nog zien? A 16 februari 2016

Mag ik mijn kleinkinderen nog zien?

In veel gezinnen vervullen opa’s en oma’s vandaag de dag een belangrijke rol. Niet alleen zijn zij als grootouder betrokken bij hun kleinkinderen, ook vervullen zij vaak een rol in de opvang van de kleinkinderen. Oma’s en opa’s nemen uit praktische overwegen een of meerdere dagen per week de zorg op zich als de ouders zijn werken. Een win-win situatie, zou je kunnen zeggen, zowel ouders, grootouders als de kleinkinderen hebben belang bij dergelijke regelingen.

Lees meer
Alimentatie indexering 2016 A 01 januari 2016

Alimentatie indexering 2016

Elk jaar wijzigt het loon en prijspeil. Daarom worden ook jaarlijks de alimentatiebedragen wettelijk aangepast. Dit geldt voor alimentatiebedragen die door de rechter zijn vastgesteld, maar ook voor bij overeenkomst vastgestelde alimentatiebedragen. Elk jaar krijgt u door deze indexering automatisch een hoger bedrag aan alimentatie. U hoeft hiervoor niet naar de rechter of nieuwe afspraken te maken met uw ex-partner. De wettelijke indexering geldt niet wanneer u deze heeft uitgesloten in bijvoorbeeld het echtscheidingsconvenant.

Lees meer